Er zijn tal van sporten die je als verstandelijk gehandicapte kan beoefenen. Onderstaand een overzicht van de meest populaire.

Zwemmen

Nederlanders houden van zwemmen. In het water kun je makkelijk en vrij bewegen. Denk bij zwemmen niet alleen aan baantjes trekken. Je kunt bijvoorbeeld waterbasketbal doen.

Deelname aan wedstrijden kan ook. Voor gehandicapten heeft de KNZB speciale reglementen voor deelname.

Fitness

Fitness kan je beoefenen in de sportschool op sportapparaten of in een groepsles. Het is goed voor de conditie en spieropbouw. Bij veel sportscholen bieden ze G-fitness aan. In een kleine groep wordt je intensief begeleid in de oefeningen.

Dansen

Dansen is populair onder verstandelijk gehandicapten omdat je vrolijk kan bewegen op muziek. Er wordt gedanst op diverse nummers en na veel oefenen wellicht opgetreden voor publiek.

Paardensport

Paarden zijn trouwe maatjes. Ze voelen hun bereider aan. Het kan heerlijk ontspannen zijn om op je paard door het bos te wandelen maar paardrijden wordt ook vaak als therapie gebruikt.

Gymnastiek

Turnen, trampoline, ritmisch gym of gewoon gymen, het kan allemaal. Veel gymnastiekverenigingen bieden ruimte voor verstandelijk gehandicapten en hebben vaak speciale lessen samengesteld.

Naast deze top 5 zijn er natuurlijk nog veel andere leuke sporten om te ontdekken!

classifications_2318010b