Total-Permission-title-imageSUE2

Sue Austin

Dat de mogelijkheden voor mensen met een beperking eindeloos zijn, bewijst de Engelse Sue Austin wel! Deze inspirerende vrouw is 17 jaar geleden in een rolstoel beland door een virusinfectie, die onder andere haar zenuwstelsel heeft aangetast. Jarenlang is Sue doodziek. Af en toe loopt ze met haar krukken maar de meeste tijd ligt ze op bed. Wanneer het fysiek weer wat beter met haar gaat, besluit ze een rolstoel te gaan gebruiken. Ze ervaart de rolstoel als een vrijheid.

Duiken in een rolstoel

Sue wil haar handicap als iets positiefs gebruiken. Een paar jaar geleden heeft Sue een rolstoel ontworpen waarmee je kan duiken. Het is de eerste duikrolstoel ter wereld. Met deze rolstoel duikt Sue in de zee en danst daar in haar rolstoel. Zo maakt ze bijvoorbeeld salto’s in het water. Sue wil met de films die van het ‘onder water dansen’ gemaakt worden mensen de vrijheid en het plezier laten ervaren dat het haar brengt. Ze hoopt hiermee een voorbeeld te zijn voor anderen.

Inspirerend is ze zeker. Zo schrijft de bekende Brit Richard Branson (oprichter van de Virgin Group) een stuk over het project van Sue in zijn blog.