Hiddink

Gala

Op 31 oktober vond in het Olympisch Stadion te Amsterdam voor het 7e maal het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport plaats. Tijdens dit Gala is een opbrengst van maar liefst €279.924 opgehaald wat ten goede komt aan het Fonds Gehandicaptensport. Fonds Gehandicaptensport streeft ernaar sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken en aandacht te vragen voor de gehandicaptensport.

Guus Hiddink

Tevens is tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport bekend gemaakt dat Guus Hiddink coach van Fonds Gehandicaptensport wordt. Hierdoor wordt meer bekendheid gecreëerd voor Fonds Gehandicaptensport. Hiddink laat in een interview aan de Telegraaf weten blij te zijn met zijn keuze en respect te hebben voor de kracht en energie van minder validen.

Speciale gasten

Bijzondere sporters waren aanwezig bij het gala en vertelden hun verhaal. Rolstoelbasketballer Marc van de Kuilen, die als militair in Afghanistan zijn benen verloor en Annette Roozen, met haar beenprothese voormalig Paralympisch wereldrecordhoudster sprint vertelden over de rol van sport in hun leven.

Kortom: een succesvolle avond voor Fonds Gehandicaptensport.